Zoya Masoud | 21.09.2018 | 946 Aufrufe | Artikel

Crossroads Aleppo: Our City, shared Heritage, our Memory

A project to document the World Heritage Site of Aleppo | New digital publication

Through pictures and texts, the project aims at reaching Aleppines in their mother language to highlight the importance of their Old City and their relationships towards their heritage. It is a chance to start an inclusive discussion about a common understanding of the Ancient City of Aleppo and its rebuilding process. Crossroads Aleppo is a project at the Museum of Islamic Art, in the Pergamon Museum, funded since 2017 by the Gerda Henkel Stiftung.

The digital publication can be found here.

Umayyad Mosque, courtyard, before and after destruction

Das Projekt Crossroads Aleppo hat sich zum Ziel gesetzt, Aleppiner in ihrer Muttersprache zu erreichen und auf die Bedeutung der Altstadt und des eigenen kulturellen Erbes aufmerksam zu machen. Crossroads Aleppo ermöglicht eine Diskussion rund um das Verständnis der Altstadt und dessen Wiederaufbau. Das Projekt ist im Museum für islamische Kunst im Pergamon Museum beheimatet und wird seit 2017 von der Gerda Henkel Stiftung gefördert.

Die digitale Publikation zum Projekt ist hier verfügbar.

ملتقى حلب: مدينتنا، تراثها المشترك، ذاكرتنا
مشروع لتوثيق موقع التراث العالمي في مدينة حلب
يهدف المشروع من خلال مواد مصورة ومكتوبة إلى التواصل مع الحلبين بلغتهم الأم، لتسليط الضوء على أهمية مدينتهم القديمة وعلاقتهم بتراثهم. المشروع مساحة للحوار عن فهمنا المشترك لمدينة حلب القديمة وإعادة إعمارها. ملتقى حلب مشروع في متحف الفن الإسلامي في متحف البيرغامون ويتلقى التمويل من مؤسسة غيردا هينكل منذ عام 2017

YGHPHF